46. Bygga dator(er)?

7 november - 2018

Tjenare! Dagens avsnitt finns ute i etern att lyssna på nu. Vi pratar om datorn uppbyggnad.

 

 

Thomas har haft kontakt med en person på Kjell & Company. Tack vare honom och Kjell & Company har vi nu fått ett startpaket av Radpberry Pi (https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/raspberry-pi/raspberry-pi-3-model-b-premium-kit-enkortsdator-p88047)

Lådan innehåller:

Raspberry Pi Model 3 B+ (88100) originallåda, officiell nätadapter, HDMI-kabel samt Micro-SD-kort med NOOBS förinstallerat.

Vad gäller då för att få delta? Ni ska gilla både Kjell & Company och TPOP på Facebook. Vi får ju inte sätta ett krav att dela inlägget, däremot önskar vi att ni delar inlägget för att fler ska få chansen att kunna komma med en motivering. Men det är absolut inget krav! Men gilla inlägget och båda sidorna på Facebook.

Sedan handlar det om den bästa motiveringen, vad är det fräckaste du kan komma på att göra med en raspberry pi?

Vi önskar gärna att ni visar upp resultatet när du byggt färdigt din idé.

Juryn i detta är Thomas och Robin. Tävlingen pågår tom den 21:e november. Vinnaren utses på Facebook!

Vinnaren presenteras i podden och på facebook-sidan.

Maila ditt svar till tvapop@gmail.com, sätt ämne Raspberry-tävling. Eller skriv ett meddelande på Facebook, detsamma gäller på Instagram. Alltså inte i kommentarerna här, vi vill inte att någon skulle kunna råka sno en idé 😉

Vi står för frakten till vinnaren!

 

Länken till sidan som Thomas hittade:

https://www.enkelteknik.se/vad-innehaller-en-dator

 

Om du gillar podden får du gärna lämna en stjärna, eller fem, på iTunes, lämna gärna en recension på Facebook också. Det skulle betyda så himla mycket för oss!

 

Ha det gott!

 

Med vänliga hälsningar,

Två Pappor Om Prylar